Od sramežljive srednjoškolke do najljepše Crnogorke (video)

Od sasvim obične srednjoškolke, tihe i povučene djevojke, ona je preko noći postala zvijezda i to ne samo našeg Bijelog Polja, već i cijele Crne Gore.

Nesvakidašnja ljepota, šarm i harizma mlade Natalije Gluščević, zasjenila je i žiri takmičenja Miss Monte, koji je za najljepšu Crnogorku, proglasio baš nju – Nataliju Gluščević.

Gostujući u emisiji „Start Art“, Radija Bijelo Polje, aktuelna misica Crne Gore, kazala je da joj se od tog 26. maja 2018. godine život potpuno promijenio.

„Zaista mi se preko noć život promijenio. Sve do tog takmičenja ljepote bila sam jako tiha, povučena djevojka i maneketnstvo i modeling bilo je samo nešto o čemu sam još kao djevojčica maštala i sasvim slučajno sam odlučila da se prijavima na konkurs za Miss Monte. Na facebook stranici sam vijdela konkurs, poslala sam prijavu i prošla, zatim je bio i kasting, na kojem sam takođe prošla i na kraju ušla u najuži krug“, prisjetila se Ntalija.

Kao je kazala, na samom početku nije ni pomišljala na to da će osvojiti titulu i da će biti proglašena za najljepšu Crnogorku.

„To je za mene bilo prvo takmičenje ljepote, nešto potpuno novo i drugačije, nešto sa čim se ranije nijesam susretala. Ali, zaista je bilo divno naći se među svim tim lijepim djevojkama, uprkos tome što smo jedna drugoj bile konkurencija, bile su tu i da mi daju savjete, upute sugestiju, jer je većina njih već duže u svijetu mode. Međutim, ja sam se svakako trudila da budem ono što jesam, da se ponašam prirodno, da se ne sakrivam ispod neke maske. Kako se takmičenje primicalo gajila sam neku nadu i eto, san mi se ostvario“, kazala je Natalija, istučući da je joj od samog početka najveća podrška bila porodica, bez koje koje, kako je rekla, ne bi uspjela sve ovo da postigne.

Prijsećajući se samog proglašenja za misicu Crne Gore, kazala je da u tom trenutku nije ni bila svjesna svog uspjeha, ali da sda uživa u popularnosti koju joj je odnijela ova titula.

„Tek kasnije sam zapravo shvatila da je kruna pripala meni. Kasnije je došla i ta popularnost, ljudi mi često na ulici priđu da mi čestitaju, da se slikaju sa mnom i zaista uživam u svakom takvom trenutku“, podvukla je Natalija.

Odmah nakon proglašenja za misicu Crne Gore, uslijedio je i poziv za svjetsko takmičenje –MISS WORLD.

„Kada sam dobila informaciju da ću upravo ja predstavljati Crnu Goru na izboru za Miss svijeta, zaista sam bila oduševljena. Uprkos tome što nijesam prošle u finale, za mene je ogroman uspjeh bio to što sam uspjela da odem tamo. U Kini sam provela mjesec dana, koliko su i trajale pripreme, jedno ogromno iskustvo, sjajno druženje, ali ipak bilo je i teških trenutaka, jer su pripreme nekada znale da budu i jako naporne“, navela je mlada Natalija.

Kako je istakla, bila je velika odgovornost predstavljati državu na jednom takvom takmičenju.

„Ali sam trudila da je prikažem u najboljem svjetlu. Crna Gora jeste mala, ali država sa nevjerovatnim prirodnim ljepotama, imamo more, planine, tako da su svi bili oduševljeni i više djevojaka mi je kazalo da želi da posjeti našu državu“, kazala je devetanestogodišnja Bjelopoljka, dodajući da je stekla nova prijteljstava, upoznala sjajne djevojke sa kojima sam i dalje u kontaktu, te se nada da će se opet negdje sresti.

Natalija će Crnu Goru predstavljati i na još jednom takmičenju ljepote – MISS GLAM WORLD, koje će se u aprilu održati u Indiji.

„MISS GLAM WORLD je takođe svjetsko takmičenje, učestvovaće oko 50 djevojaka, tako da očekujem da će konkurencija biti velika. Ali imam dovoljno vremena do aprila da se pripremim i eto, nadam se da ću se iz Indije vratiti sa novom laskavom titulom“, podvukla je Natalija.

Ona se osvrnula i na predrasude koje još uvijek vladaju kada je riječ o obrazovanju manekenki i misica, a kako je ispričala upravo na obrazovanju insistira i sama MISS YU agencija, koja je i organizovala takmičenje za misicu Crne Gore.

„U prilog tome govori i činjenica da dodjeljuju stipendije, tako da sam samim proglašenjem za najljepšu Crnogorku zapravo dobila i stipendiju Univerziteta Donja Gorica, koju ću svakako iskorititi, jer sam već na kraju srednješkolskog obrazovanja“, kazala je devetnaestogodišnja Natalija.

Ona je poručila svim djevojkama da vjeruju u sebe i da prate svoje snove.

„Zaista ima mnogo lijeph djevojaka, koje se ne usuđuju da se prijave na ovakva takmičenja, ali zaista moraju više da vjeruju u sebe, da imaju više samopouzdanja i da pokušaju, jer uostalom, i da ne postignu veliki upjeh, biće bogatije za jedno lijepo iskustvo“, zaključila je Gluščević.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE