Književno veče Miljana Nikolića sjutra u Kući Rista Ratkovića

Književno veče „Poezija ili ništa“, crnogorskog pjesnika Miljana Nikolića, održaće se sjutra u Kući Rista Ratkovića, sa početkom u 20 sati.

O poeziji Miljana Nikolića govoriće Maja Simović i Milorad Durutović, dok će voditelj programa biti Radoman Čečović.

Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije većinu ovogodišnjih programa obilježiće pod sloganom „Umjetnost ili ništa“, a kako je saopšteno iz te ustanove, književno veče Miljana Nikolića, najava je još jedne kvalitetne godine.

„ I ove godine ćemo imati probrane književne, likovne i muzičke programe, od primarnih „Ratkovićevih večeri poezije“ u septembru i White field jazz festivala u junu, do programa „Razgovori“ i izdavačke djelatnosti „Književne paralele“, a sve pod sloganom „Umjetnost ili ništa“. Već sada, iako je početak godine, možemo reći da smo koncipirali većinu programa za ovu godinu. Postigli smo saradnju sa važnim institucijama kulture u regionu, diplomatskim i kulturnim predstavništvništvima raznih država u našoj zemlji zahvaljujući kojima ćemo imati najreferentnije umjetnike na Ratkovićevim večerima i Dzez festivalu iz njihovih država“, najavio je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije, Kemal Musić.

Kako je dodao, nada se da će i ove godine ostvariti kvalitetnu saradnju sa nevladinim organizacijama koje se bave kulturom, kao i sa institucijama kulture u Bijelom Polju i regionu.

„Ove godine planiramo da se bavimo estetikom umjetničkog djela, zbog toga i slogan „Umjetnost ili ništa“, poručio je Musić.

Izvor: saopštenju JU Ratkovićeve večeri poezije

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE