Manifestacija ,,Milijarda pleše” sjutra na gradskom trgu

U okviru kampanje ,,Milijarda pleše“ sjutra će na gradskom trgu od 14 časova biti organizovana istoimena manifestacija, koja promoviše borbu protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Opštinske kancelarije za rodnu ravnopravnost.

Stotinak žena sjutra će plesati u okviru kampanje koja je pokrenuta širom svijeta 2013. godine 14. februara na Dan zaljubljenih, a već nekoliko godina je obilježena i u Podgorici.

,,Jedan smo od gradova u više od 200 zemalja u kojem ćemo se okupiti kako bi plesom nadjačali nasilje nad ženama, i pokazali da smo odlučni da stvorimo novu vrstu svijesti kojom će se nasilju pružiti otpor. Prva smo opština u Crnoj Gori koja je organizator manifestacije, a u glavnom gradu organizatori su nevladine organizacije uz pomoć institucija. Nadamo se da će manifestacija biti dosta posjećena”, kazala je za Radio Bijelo Polje, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Saida Čikić.

Ona je podsjetila da je Bijelo Polje na mapi gradova od preko 200 zemalja u kojima će sjutra tačno u 14 časova biti obilježena ova manifestacija.

Okupljeni oko ove ideje izražavaju ogorčenje prema nasilju nad ženama, i na taj način prkose nepravdi koju trpe žena.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE