Raičević: Mladi da se bave sportom (video)

Na nedavno održanom takmičenju u stonom tenisu za rekreativce na lokalnom nivou, sportski radnik, košarkaški trener i sudija Boris Raičević trijumfovao je u konkurenciji od 12 takmičara, a kako je istakao cilj turnira je animacija ljubitelja ovog sporta i druženje.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Raičević je istakao da su sugrađani zainteresovani za stoni tenis, i da Bijelo Polje ima tradiciju ovog sporta.

,,U našem gradu postoji nekoliko stonoteniskih klubova, i građani su nam pružali podršku, sama činjenica da je ovaj turnir pratio veliki broj gledalaca govori da su i oni željeli biti dio priče. Ovog vikenda dobili smo i šest novih takmičara, što pokazuje da smo ispunili neku vrstu misije, privukli smo znatan broj ljubitelja ovog sporta. Posljednje tri godine aktivno se bavim ovim sportom, ali i tenisom na otvorenom, šljaci,  i tokom lijepih dana, jer nažalost u Bijelom Polju nemamo balon salu da bi igrali na zatvorenom prostoru, ali možemo biti ponosni što u našem gradu postoji nekoliko terena. Tenis ima dosta sličnosti, koordinacije i motorike sa košarkom, oba sporta imaju tu ,,strast“ u sebi, igraju se u stavu i sa loptom. Ljubav prema tenisu došla je iznutra, a onda sam je vremenom razvijao sa dragim ljudima, kolegama, suparnicima tokom meča“, dodaje Raičević.

On naglašava da tenis u Bijelom Polju posljednjih godina nema mlađe kategorije, ali da je stanje sporta na zadovoljavajućem nivou.

Pored ljubavi prema stonom tenisu i tenisu, Raičević ima i uspješnu košarkašku karijeru, ali i terenerske i sudijske uspjehe.

,,Početke u košarci pamtim kao sliku, jedan dan drugara iz kraja kada smo odlučili da treniramo taj sport. Tu sliku ću pamtiti do kraja života. Košarka ima ljepotu takmičenja, druženja, fenomen putovanja i u svakom sportu je pobjeda lijepa, ali je u košarci posebna. Počeci su vezani za matični klub i sve posle toga je ,,istorija“. Prvi trening je bio 30. avgusta krajem osamdesetih, 16:30 časova Na gradskom stadionu, kod trenera Gorana Vojinovića, to se ne zaboravlja“, iskren je Raičević.

Pojašnjava da prelaz od igrača do sudije nije bio jednostavan, ali da nije lako ni igrati niti suditi.

,,Mislim da je najteže biti sudija, pogotovo u našem podneblju gdje je uvijek sudija ,,krivac“. Najlakše je suditi mlađim kategorijama, a sportovi tih kategorija trebali bi biti prioritet i na lokalnom i nacionalnom nivou, poslije toga masovni sport –rekreativni, i na kraju profesionalni", objašnjava Raičević.

Ističe da danas djeca rano počinju da se bave sportom.

,,Preporuka je da to baš i ne bude tako rano, jer postoje klinci koji imaju četiri, pet ili šest godina a već imamu obaveze u okviru sporta, treninge, utakmice i putovanja. Sportom mogu da se bave ispred zgrade, na stadionu, možemo jednostavno da gledamo utakmicu. Preporuka roditeljima je da djecu šalju na sport od svoje desete i 11-te godine”, naglašava.

Raičević je pozvao mlade da se bave sportom i pohađaju školice sporta, a da je najbolje da počnu treninge borilačkih sportova jer su, dodaje, dobri za motoriku i koordinaciju.

 Repriza emisije ,,Sportski magazin" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE