Blagoje Vujisić i Vojislav Kljajević imenovani za članove Savjeta Radija Bijelo Polje

Profesor Blagoje Vujisić – predstavnik iz oblasti nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava osoba sa invaliditetom, udruženja penzionera i mladih i Vojislav Kljajević – predstavnik mjesnih zajednica, imenovani su danas za članove Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje.

Naime, lokalni parlament usvojio je na današnjoj sjednici Predlog Odluke o imenovanju dva člana Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje.

Kako je obrazložio odbornik Abaz Kujović i predsjednik Odbora za izbor i imenovanje, na sjednici ovog odbora, održanoj 10. decembra prošle godine, Vujisić i Kljajević su dobili podršku sa tri glasa za i jednim protiv.

„Predstavnici nevladinih organizacija pored profesora Blagoja Vujisića za člana Savjeta Radija Bijelo Polje predložili su i Mirelu Mekić i Ajselu Madžgalj. Mekić i Vujisić su imali jednak broj predloga, ali je dužina radnog iskustva predodredila Vujisića za ovu ulogu. Predstavnici mjesnih zajednica predložili su Vojislava Kljajevića, koji je dobio 21 glas, dok je drugi predloženi, Elvir Striković imao 12“, saopštio je Kujović, napominjući da je izbor članova Savjeta izvršen putem javnog poziva, te da je Odbor za izbor i imenovanja samo konstatovao odluku.

Kujović je napomenuo i da je Predlog Odluke o imenovanju dva člana Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje skinut sa dnevnog reda prethodne sjednice, zbog saznanja da je Vojislav Kljajević partijski funkcioner.

„Nakon provjeravanja tih navoda, utvrđeno je da Kljajević nije u sukobu interesa, te da to što je bio opunomoćeni predstavnik političke partije u Opštinskoj izbornoj komisiji ne znači  da ne može obavljati ovu funkciju“, istakao je predsjednik Odbora za izbor i imenovanje.

Predsjednica Kluba odbornika DPS-a i članica Odbora za izbor i imenovanja, Vesna Pavićević, istakla je da je Odluka o imenovanju dva člana Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje donesena na zakonit način i u skladu sa procedurom.

„Mi smo čak i od grupe građana dobili demant da Vojislav Kljajević nije njihov redovan, već pridruženi član, što ukazuje da nije partijski funkcioner. Takođe, sve i da je bio, to se ne kosi sa Zakonom o elektronskim medijima“, podvukla je Pavićević, dodajući da su obavili sve konsultacije, te da je Kljajević zakonito predložen i sa mnogo većom podrškom od protivkanidata Strikovića, koji je čak imao skoro duplo manje predloga.

Odbornik Adnan Striković iz SDP-a imao je primjedbu na Predlog Odluke o imenovanju dva člana Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje i kazao da nijesu ispoštovani vremenski rokovi za donošenje Odluke i predložio da se ova tačka skine sa dnevnog reda i raspiše novi javni poziv.

Međutim, sekretarka Skupštine opštine, Ajsela Pačariz, pojasnila je da je sva procedura sprovedena u zakonskom roku i u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima.

Predlog Odluke o imenovanju dva člana Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje usovojen je sa 19 glasova za, devet protiv, dok su dva odbornika bila uzdržana.

Mandat članovima Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje traje pet godina, a ranije su za članove izabrani Bojana Brajić, Zdravko Janjušević i Amel Pilica.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE