Naknade za novorođenčad i u 2019. iznosiće 100 eura

Za opremu novorođenog djeteta u 2019. godini biće obezbijeđena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100 eura, odlučio je danas lokani parlament.

Pravo na dodjelu novčane pomoći za novorođeno dijete mogu ostvariti roditelji koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine Bijelo Polje, saopštila je sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Saida Čikić.

„Zahtjev za ostvarivanje prava na dodjelu novačane pomoći roditelji podnose Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, a isplata sredstava vrši se jednokratno u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva“, obrazložila je Čikić, dodajući da su sredstva za ovu namjenu opredijeljena budžetom Opštine za 2019. 

Ona je napomenula da su tokom prethodne godine bili ažurni, te da nema dugovanja po ovom osnovu.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović, složio se sa odbornicima iz opozicije da iznos od 100 eura nije dovoljan, te da će težiti da ova jednokratna pomoć bude veća, ali je i istakao da je u prethodnim mandatima jednokratna pomoć iznosila 50 eura.

Takođe, predsjednik Smolović je dodao i da ovo nije jedina pomoć za novorođenčad, te da Centar za socijalni rad i Zavod za zapošljavanje takođe daju pomoć za novorođenčad.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE