Besplatni udžbenici za đake prvake i naredne školske godine

Lokalni parlament jednoglasno je danas usvojio Predlog Odluke o obezbjeđivanju udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola na teritoriji bejelopoljske opštine, za šta će biti izdvojeno 22 000 eura.

Kako je obrazložila sekretarka Sekretarijata za lokalnu samopuravu, Saida Čikić, budžetom Opštine Bijelo Polje za 2019. godinu planirana su sredstva za obezbjeđivanje udžbenika za đake prvake.

„Ovom Odlukom se, dakle, realizuje budžetom planirana mjera kupovine udžebenika za učenike prvih razredna osnovnih škola, kojih ima 17 na teritoriji naše opštine“, navela je Čikić.

Opozicioni odbornici, među kojima Marko Ljujić i Radosav Nišavić, predložili su da opština obezbijedi udžbenike za učenike do četvrtog ili petog razreda.

Takođe, odbornik Adnan Striković kazao je da je iznos od 22 000 eura nedovoljan za ove aktivnosti, te poručio da se nada da će naredne godine biti obezbijeđena sredstva za još jedan razred.

Podsjetimo, tokom današnjeg zasijedanje, odbornici SO Bijelo Polje usvojili su i Predlog Odluke o utvrđivanju broja potpredsjednika u Opštini Bijelo Polje, kojim je predviđeno da Opština Bijelo Polje ima dva potpredjsednika. Takođe, lokalni parlament na šestoj sjednici je usvojio i Predlog Odluke o finansiranju sporta i to sa 26 glasova za, dok su dva odbornika bilo protiv, a isto toliko je bilo uzdržano.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE