Predstavnici Crkvene opštine Bijelo Polje dobrovoljno darivali krv

Predstavnici Srpske  pravoslavne crkvene opštine i Bratstva pravoslavne omladine danas su na Odjeljenju transfuziologije Opšte bolnice dobrovoljno darivali krv. Akcija je organizovana u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Klubom dobrovoljnih davalaca krvi.

Ovo  je prva od dvadeset sabirnih akcija koliko ih je planirano u ovoj godini, ne računajući one koje se preduzimaju u hitnim slučajevima, kada pojedini građani nijesu u mogućnosti da sami obezbijede krvm kazao je  Mašan Živković. 

Mašan Živković 

On je zahvalio predstavnicima Crkvene opštine na današnjem gestu, ističući da to pokazuje o kakvim je humanim ljudima riječ. “Raduje nas što je broj davalaca iz godine u godinu  veći, tako da smo prošle godine prikupili značajne količine krvi. Nadamo se da ćemo ove godine prikupiti  još više,  kako bi podmirili  potrebe svih onih kojima je ova dragocjena tečnost potrebna”, kazao je Živković.

Protojerej  Darko Pejić

Protojerej  Darko Pejić  istakao  je da su današnjom akcijom učinili dobro djelo i apelovao na mlade da daruju krv, jer se kako je naglasio, na taj način “uče davanju u  današnjem vremenu samoživosti i sebičnosti. Nije zgoreg to malo odbaciti od sebe i učiniti nešto dobro za zajednicu jer se čovjek osjeti korisnijim”, kazao je Pejić.  Dodao je da ovakvim akcijama pokazuju  brigu  za sugrađane.

 Dobrovoljni davaoci - Bratstva pravoslavne omladine

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić i Opštinska organizacija Crvenog krsta 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE