Glumci pozorišne radionice bjelopoljskog Centra za kulturu potvrdili očekivanja reditelja

Glumci pozorišne radionice bjelopoljskog Centra za kulturu sa predstavom “Ko se šeta oko svijeta”, koju su izveli večeras, pokazali su nevjerovatan talenat za tu profesiju, a to je upravo dokazala pozitivna reakcija publike, poručio je reditelj ovog komada, Izet Mulagebović.

On je za Radio Bijelo Polje istakao da je večerašnje prisustvo velikog broja odraslih u publici potvrda skoro stogodišnjeg postojanja pozorišne scene u Bijelom Polju. Izdvojio je kao najbitnije da su djeca zadovoljna izvođenjem predstave.

“Oni znaju šta je ritam, tempo kao i način vođenja predstave, koja je lomljena sa dosta muzike, samim tim, i zahtjevna. Prođoše tri kontinenta kroz šest država i bi im mnogo lijepo”, nasmijao se je reditelj objašnjavajući da osobama koje vole djecu rad sa njima pričinjava zadovoljstvo.

Hana Mekić i Petar Čabarkapa kažu da su uspješno obavili posao. Svidjela im se je reakcija publike, što im je, kako kažu za Radio Bijelo Polje, dalo vjetar u leđa da razbiju tremu i daju sve od sebe da se predstave u najboljem svjetlu.

“Drugarima savjetujem da se upišu u glumu jer se na taj način oslobađaju stresa, straha i uče da govore na javnom nastupu. Dobiće nove drugare, sa kojima mogu razmjenjivati životna iskustva”, poručila je Mekić i dodala da na taj način druženje nastavljaju i van pozorišta.

U predstavi su igrali i Draga Veličković, Aleksej Jakovljević, Petar Jevrić, Jusuf Nuhodžić, Jana Rakonjac, Marta Rmandić i Ida Crnovršanin.

Pored Mulabegovića, predstavu, čija je poruka ljubav, režirala je i Nada Pavićević.

Reditelj je za dvije sedmice najavio izvođenje premijerne predstave “I djevojčice igraju fudbal”, koja simbolizuje jednakost polova i međuljudsku ravnopravnost.

Autorka: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE