Održan koncert orkestra Saveza slijepih Crne Gore

Koncert orkestra Saveza slijepih Crne Gore, održan je večeras u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Ova muzička manifestacija organizovana je sa ciljem da široj javnosti predstavi vokalno-instrumentalni talenat osoba sa smetnjama vida, i drugih članova orkestra Saveza slijepih, koji nemaju invaliditet.

,,Orkestar je za tri godine od reaktiviranja napravio značajan repertoar koji je večeras predstavljen bjelopoljskoj publici, i to baš u sedmici kada se obilježava Dan osoba sa invaliditetom. Jednom godišnje organizujemo ovakve koncerte, a ove godine smo odabrali da to bude Bijelo Polje, i veoma sam zadovoljan reakcijama publike. Na ovaj način htjeli smo da skrenemo pažnju javnosti da osobe sa invaliditetom, u ovom slučaju lica sa smetnjama vida, imaju potencijal koji mogu da pruže društvu“, kazao je za Radio Bijelo Polje, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, Goran Macanović.

Orkestar Saveza slijepih Crne Gore, poslije više od 20 godina postojanja, dolaskom novih članova je reaktiviran, i sada ga sačinajvaju uglavnom osobe sa smetnjama vida, uz povremeno angažovanje muzičara koji rado učestvuju u programima, a publici u Bijelom Polju predstavili su se članovi svih generacija koji su publiku oduševili brojnim pjesmama i sevdalinkama.

Koordinator kulturnih aktivnosti Saveza slijepih Crne Gore, Mirsad Šahmanović, za Radio Bijelo Polje je kazao da Orkestar nastupa prvi put u Bijelom Polju, i da su  zadovoljni načinom na koji je publika prihvatila i uživala u njihovim interpretacijama, ističući da uvijek može bolje.

Na koncertu pored stalnih članova orkestra i muzičara, publiku je zabavio specijalni gost, učesnik prošlogodišnjih Pinkovih zvjezdica, Komnen Vuković, koji je poznatim hitovima zavrijedio brojne ovacije publike.

Na večerašnjem koncertu nastupili su i naši sugrađani Faruk Bošnjak, i Semir Erović.

Prije koncerta otvorena je izložba slika člana Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, slikara i pjesnika Duška Nedovića, u galeriji Centra za kulturu.

Otvarajući izložbu, sekretar Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, Mirsad Dlakić, kazao je da na platnima ovog slikara dominira motiv žene, i predstavljanje emocija koje slikar osjeća prema tom polu.

Slikar i pjesnik, autor izložbe Duško Nedović, zahvalio se posjetiocima na prisustvu, ističući da je poslije 20 godina pauze koja je izazvana povredom, ipak odlučio da se oproba u slikanju lijevom rukom, što mu je itekako pošlo za rukom, a što potvrđuje i izložena postavka.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Obje manifestacije organizovao je Savez slijepih Crne Gore, a domaćin je bila Organizacija slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE