Skupština usvojila odluku o kreditnom zaduženju DOO „Komunalno-Lim“

Odbornici bjelopoljskog lokalnog parlamenta jednoglasno su na XXV vanrednoj sjednici usvojili Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora DOO „Komunalno-Lim“ Bijelo Polje o kreditnom zaduženju od million eura.

Inače, prije mjesec dana ista ova odluka je usvojena jednoglasno od strane odbornika, ali je nakon toga došlo do problema ovjeravanja kod nadležnog notara, koji je  tražio da se preciziraju nepokretnosti koje se zalažu, a radi se o pijaci koja je preduzeću „Komunalno-Lim“ predata na korišćenje.

Direktor opštinske direkcije za imovinu, Ljubomir Sošić, u uvodnim napomenama obrazložio je izmjene i dopune, koje su bile neophodne za valjano i zakonito realizovanje odluke.  

“Često se dešava, kao što je ovoga puta bio slučaj, da imamo dva pravnika, a tri mišljenja. Odnosno, povodom jednog pitanja različite stavove. Zato da ne bi zaustavili realizaciju kreditnog zaduženja, ispravili smo neke numeričke nejasnoće koje su bile potrebne notaru i dali odluku na ponovno usvajanje”, pojasnio je Sošić i izvinio se odbornicima zbog ponovnog stavljanja ove Odluke na dnevni red.

Dvadeset petoj vanrednoj sjednici priusutvovalo je 26 odbornika, što je potreban kvorum za rad i odlučivanje.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE