Nagrada Opštine 3. januar motivacija za odbojkaše Jedinstva (video)

Na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Opštine, najveće opštinsko priznanje, nagrada 3.januar pripala je odbojkašima Jedinstva, u konkurenciji pravnih lica,  a kako je tada saopštio Žiri za dodjelu nagrade  zavrijedili su je sjajnim rezultatima koje su ostvarili u prošloj godini.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, trener odbojkaša Jedinstva, Darko Prebiračević kazao je da je nagrada prijatno iznenađenje za klub, ali i obaveza koju će morati da opravdaju u narednom periodu.

,,Imajući u vidu da je to najprestižnije Opštinsko priznanje, i znajući ko je sve kroz istoriju dobio tu nagradu svakako da nam veoma znači, velika nam je čast. Jedna velika privilegija ali i obaveza za klub da u budućnosti nastojimo da budemo što bolji i zavrijedimo još pažnje i povjerenja Opštine i građana Bijelog Polja. Prvenstveno, srećan sam zbog igrača, jer sve što se dešava u klubu manifestuje se na terenu, i to je pravo lice kako se radi. Nagrada je za igrače veliki podstrek da nastave i dalje u ovom smislu i smjeru”, istakao je Prebiračević.

Boje bjelopoljskog odbojkaškog kluba Jedinstvo u narednom periodu braniće novi igrači Luka Šuljagić, Nemanja Dukić, Strahinja Kuburović koji je već igrao za ovaj klub ali I Kirilo Kločko.

,,Prošle dvije sezone su kruna i procvat našeg kluba, ali da ne zanemarimo ni prethodni period u kojem smo se izdizali, iz ne tako sjajnih uslova pravili smo sve uspješnije korake, i naravno zadovljni smo svim rezultatima koje smo postigli na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni", dodaje Prebiračević. 

Novo pojačanje odbojkaša Jedinstva, jedan od iskusnijih igrača reprezentacije Crne Gore, Luka Šuljagić, u današnjoj emisiji je kazao da ih čeka puno posla i obaveza, ali da je u dobrom timu lako postići rezultat.

,,Crna Gora je moja druga kuća, ovdje sam počeo i svakako da ću jednog dana karijeru završiti u ovoj zemlji. Srećan sam i sve ide onako kako smo i htjeli, kada govorimo o mom dolasku u klub Jedinstvo. Danas sam imao prvi trening sa novom ekipom, tako da je sve proteklo dobro. Čeka nas dosta treninga, uigravanja, prijateljskih utakmica, zatim početak Prvenstva, ali idemo korak po korak težimo cilju”, istakao je Šuljagić.

Odbojkaši Crne Gore prvi put su izborili i plasman na Evropsko prvenstvo, a dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh su i članovi Jedinstva, trener Prebiračević koji je od ovog ljeta dio stručnog štaba selektora Bašića i odbojkaš Luka Šuljagić.

,,Prije meča protiv Moldavije bilo je dosta nervoze i pozitivne treme kod igrača, ali smo negdje znali da mi to možemo. Bitno je da smo se plasirali na Evropsko prvenstvo,i za ovu sadašnju generaciju koja je na okupu više godina važno je da se zajedno bori. Već znamo šta nas čeka, četiri grupe po šest ekipa koje će biti raspoređene u četiri države Francuska, Holandija, Belgija i Slovenija. Volio bih da mi budemo u Sloveniji, ali žrijeb će odlučiti. Neće biti lako, ali se nadamo dobrom ishodu i rezultatu”, iskren je Šuljagić. 

Trener Prebiračević je istakao da su svi u klubu zadovoljni prelaznim rokom i svim rezultatima koje su postigli.

,,Ostaje nam samo da radimo, da klub stvori što bolje uslove igračima da napreduju. Nadam se da ćemo se i do kraja ove sezone radovati dobrim rezultatima", zaključuje Prebiračević. 

Luka Šuljagić je savjetovao mladim odbojkašima da nastave da se bave sportom jer će tako doživjeti samo lijepe stvari.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE  

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević 

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE