Bez struje danas Dobrakovo

Zbog radova na elektro mreži bez struje će do 15 časova biti potrašači u Dobrakovu, dok će na ostalom području opštine snabdijevanje strujom biti uredno, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno,  saopštili su iz Vodovoda-Bistrica, dodajući da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođene su dvije bebe. 

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata zatražilo je 53 sugrađana a dežurne ekipe su  5 puta intervenisale na terenu. 

Zaposleni u opštinskoj Službi zaštite  i spašavanja tokom proteklog vikenda nijesu imali ni jednu intervenciju.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su  bjelopoljske željezničke stanice, ističući da se uredan saobraćaj očekuje i tokom dana.

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a u višim predjelima moguća je poledica zbog niskih temperatura. Iz Auto-moto saveza Crne Gore su saopštili da je zbog sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko pet tona na magistralnom putu Cetinje - Budva. Vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama u planinskim predjelima, a duž klisura i usjeka mogući su odroni. Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice. Zbog radova na mostu Melještak na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Tokom dana biće pretežno oblačno, povremeno sa padavinama. U nižim predjelima na jugu kiša, ponegdje kratkotrajno i susnježica, a u ostalim oblastima snijeg i susnježica. U popodnevnim satima ili krajem dana postepen prestanak padavina, a na jugu i djelimično razvedravanje. Vjetar u jutarnjim satima u sjevernim predjelima i na primorju mjestimično umjeren do pojačan, južnih smjerova, u popodnevnim satima u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju, krajem dana i tokom noći pojačan i jak. Jutarnja temperatura vazduha -10 do 5, najviša dnevna -2 do 9 stepeni.