Izborna lista Prava stvar, Još bolje za Bijelo Polje - DPS Crne Gore-SD-SDP-BP-LP,osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima u Bijelom Polju. Njoj je povjerenje ukazalo 9. 609 birača, a u budućem lokalnom sazivu imaće 15 odbornika, saopštio je večeras Duško Vojinović, predsjednik OIK, na sjednici Opštinske izborne komisije, na kojoj su predstavljeni konačni rezultati lokalnih izbora održanih 23. oktobra.

Na osnovu 23 838 obrađenih glasova Demokratski front je u Bijelom Polju uspio da ostvari 14, 79 %, odnosno pet mandata, saopštio je nosilac liste „Demokratski front - Za budućnost Bijelog Polja, Vaso Obradović.

Izborna lista "Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje", zajedno sa partnerima sa kojima je obavljala vlast u prethodne četiri godine, imaće čak 60 % mandata u parlamentu, saopštio je večeras nosilac te liste, Abaz Dizdarević.

Ernad Suljević,  nosilac liste „Bošnjačka stranka - Ispravno za Bijelo Polje“, kazao je da je na osnovu 95 procenata obrađenog materijala ta stranka osvojila oko 2.850 glasova, što bi , kako je kazao „vjerovatno po procentima, po Dontu, trebalo da imamo pet odbornika“.

Suljević je podsjetio da su na predhodnim parlamentarnim izborima osvojili dva odbornička mjesta.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje

Dijelim razočaranost postignutim rezultatom svoje partije u Bijelom Polju, jer, očigledno, građani nijesu prepoznali žrtvu koju je naša partija podnijela ulaskom u vlast na državnom nivou, i kao posljedicu svega toga, imamo rezultat koji nije na zadovoljavajućem nivou, kazao je nosilac liste SNP – Temeljno za Bijelo Polje Miomir Mijo Vojinović.

Sajt birači.me nije oboren, on je u funkciji, samo što je privremeno usporen zbog toga što je zainteresovanost za ove lokalne izbore mnogo veća nego na prethodnim parlamentarnim izborima, kazao je v.d. sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Mirko Kovačević. “Ovim putem apelujemo na sve građane da ukoliko prvi put ne dobiju potrebnu informaciju, sačekaju par minuta i pokušaju ponovo”, kazao je on za TVCG.

Lokalni izbori u Podgorici i još 13 opština održavaju se danas, a biračko pravo ima oko 350 hiljada građana. Osim u Podgorici, izbori se održavaju u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku.

Izborna tišina uoči nedjeljnih lokalnih izbora u Podgorici i 13 opština počela je u ponoć, a glasačko pravo ima oko 350 hiljada građana. Osim u Podgorici izbori će biti održani u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku.

“Na lokalnim izborima koji će se održati u nedjelju omogućeno je ostvarivanje biračkog prava za 39.469 birača koji će glasati na 96 biračkih mjesta koji se nalazae na teritoriji Opštine Bijelo Polje” kazao je večeras predsjednik Opštinske izborne komisije Duško Vojinović.

Izborna tišina uoči nedjeljnih lokalnih izbora u Podgorici i 13 opština počinje u ponoć, a glasačko pravo ima oko 350 hiljada građana. Osim u Podgorici izbori će biti održani u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku.  Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

„Jedina partija koja je ostala zamrznuta u prošlosti je partija koja je sakrila ime i prezime. DPS je sakrio ime, zastavu, boju ali nije svoj glas koji i dalje sije mržnju. Od tolike brige za manjine u Bijelom Polju, doveli su do toga da se narod dijeli, da se sjever prazni i ostaje samo za one koji su im lojalni. To nije Crna Gora, naša zemlja je zemlja koja ne pravi nacionalne, vjerske i etničke razlike. U građanskoj državi svi smo jednaki. Sad vam obećavam, da ovaj iznos od 7 miliona koje je Suada Zoronjić izborila za vašu opštinu, nije konačan. Dobićete osmi milion jer je ova vlada obećala da će svaka opština koja preda projekat za razvoj sjevera dobiti milion“, saopštio je na sinoćnjoj završnoj konvenciji liste „Može Bijelo Polje, može Crna Gora“ predsjednik partije i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović.

Završna konvencija izborne liste "Prava stvar - Još bolje za Bijelo Polje DPS, SD, SDP, Bjelopoljska partija, LP" održana je večeras u SC „Nikoljac“, u Bijelom Polju.

Na konvenciji je iskazano uvjerenje da će velika podrška koju građani pružaju kandidatima koji čine ovu listu, na čelu sa doc. dr Abazom Dizdarevićem, dovesti do sigurne pobjede ovaj politički blok.

,,U tekućoj školskoj godini u OŠ ”Mladost” Kanje upisano je 86 učenika, računajući i tri područne ustanove. U prethodnom periodu izgrađena je nova školska zgrada u Dobrakovu, dok je u PU Dobrinje izvršeno renoviranje dvaju učionica uz pomoć građana i donatora. U PU Mioče renovirana je i prilagođena nastavi jedna učionica. Što se tiče matične škole u Kanjama, situacija je znatno lošija. U prethodnom periodu malo je ulagano na poboljšanju uslova za rad”, saopštila je danas kandidatkinja za odbornicu sa liste “Može Bijelo Polje, Može URA”, Tanja Bošković.

Prava Crna Gora u okviru predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore održala je skup u Bijelom Polju. Na skupu su govorili predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić, Predrag Terzić nosilac liste i predsjednik odbora Prave Crne Gore u Bijelom Polju, kao i kandidati za odbornike Milenko Radivojević, Danka Đukić i Žarko Filipović.

Prepoznajući važne teme za sveukupni društveni razvoj, u minulom mandatnom periodu, gradska uprava je posvetila posebnu pažnju i socijalnim servisima, kulturnom i društvenom progresu. Projekti, iz ovih oblasti, koje prepoznajemo i na čiju realizaciju je ova gradska uprava posebno ponosna su, između ostalog, unaprjeđenje školstva i podrška obrazovanju, što je od posebnog značaja za mlade naraštaje naših sugrađana. U tom segmentu, posebno smo ponosni na projekat OŠ ''Dušan Korać'', koji se odnosi na projekat izgradnje osnovne škole, kao i objekta muzičke škole, fiskulturne sale i izgradnje sportskih terena.

Izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Dragan Koprivica saopštio je da će sa 344 akreditovana posmatrača pratiti kvalitet sprovođenja izborne procedure na lokalnim izborima 2022. godine. Kao specifičnost ove kampanje građanskog posmatranja izbora Koprivica je naveo to što će, kako je kazao, CDT omogućiti svim dobronamjernim građanima da na svoj način učestvuju u monitoringu izbora.

„Ne čudi nas što se upravo Vi gospodine Vreva služite prljavom kampanjom i manipulišete netačnim informacijama s obzirom na to da stojite iza onih „odgovornih“ ljudi koji su u proteklih trideset godina uništili privredu i ekonomiju i koji su raselili naše Bjelopoljke i Bjelopoljce širom svijeta“, saopštio je kandidat za odbornika liste „Može Bijelo Polje - može Crna Gora!“ Nusret Balić.

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša gostujući u Dnevniku TVCG istakao je da to tijelo ima ograničene nadležnosti kada je u pitanju provjera biračkog spiska, ispravnost izbornih lista, a bez postojanja funkcionalnog Ustavnog suda u pitanju je i način ostvarivanja biračkog prava, odnosno blagovremeno reagovanje na žalbe i prigovore u izbornom procesu.

Svetosavska srpska lista smatra da je opština Bijelo Polje u izuzetno teškoj situaciji, prije svega posmatrajući sa ekonomskog aspekta. Kao glavne probleme detektovali smo veliku stopu nezaposlenosti i masovno iseljavanje stanovništva sa ovog prostora. Bijelo Polje odavno nije više treći grad u Crnoj Gori po broju stanovnika, a o razvijenosti privrede da ne govorimo.

Predizborna je kampanja. Navikli smo da se građanima u to vrijeme obećava mnogo. No, ovaj izborni ciklus je donio i jednu novinu, političarku koja nam je mnogo obećala, koja ništa nije ispunila, ali kategorično tvrdi da jeste. Možda treba da vjerujemo njoj a ne svojim očima. Zato građanima moramo saopštiti činjenično stanje.

Predstojeći lokalni izbori u 13 opština i Glavnom gradu održaće se u neizvjesnom pravnom ambijentu, glavna je ocjena analize važećih zakonskih rješenja u toj oblasti koju je uradio Centar za građanske slobode. A zbog sumnji u izborne zloupotrebe, sve podatke o promjeni prebivališta u opštini Šavnik ispitaće Tužilaštvo, saopšteno je iz MUP-a.

“Pored otvaranja već započetih investicionih projekata na Bjelasici, orjentisaćemo se na promociju bjelopoljske strane Bjelasice, raditi na unapređenju sve atraktivnijeg autentičnog i sve popularnijeg katunskog turizma i promociji gastronomskih ponuda sa bjelasičkih katuna”, istakao je predsjednik mjesnog odbora URE u Nikoljcu, Saša Jovović.

Jedan od glavnih motiva zbog čega sam se uključio u izbornu trku na lokalnim izborima jeste da pokušam da pokažem da može drugačije, da može aktivno da se radi, pošteno i po zakonu, i da  svu svoju energiju uložim, kako bi se naše Bijelo Polje u narednom periodu razvijalo  jednom dobrom dinamikom, kazao je nosilac Nezavisne građanske liste - Nijaz Avdić, gostujući u emisiji Otvoreni studio Radija Bijelo Polje, u okviru besplatnog medijskog predstavljanja koalicija i stranaka koje učestvuju na predstojećim lokalnim izborima.

Poštovane sugrađanke i poštovani sugrađani, na lokalne izbore u Bijelom Polju izlazimo sa ciljem da promijenimo nabolje ukupnu sliku naše opštine i da se zalažemo za bolji status svih građana  sa teritorije opštine Bijelo Polje, pri čemu ne bi bilo niti povlaščenih niti zapostavljenih.  U sklopu toga, osmislili smo program kojim bi smo realizovali ono za šta se zalažemo.

U Crnoj Gori četvrtina lista za lokalne izbore nezakonita je, što potvrđuje da državi treba nepartijska i profesionalna izborna administracija, rekli su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

,,Primjenom IT tehnologija u radu lokalne zajednice, posebno uvođenjem geografskog informacionog sistema (GIS), potencijalnim investitorima ćemo omogućiti da „online“ komunikacijom građani i građanke dobiju sve neophodne informacije o uslovima realizacije bilo kog projekta. Planiramo da u prvoj godini naše vlasti omogućimo Bjelopoljcima i Bjelopoljkama putem opštinskog sajta GIS da imaju uvid u sve podatke o pojedinostima određene lokacije ili objekta i da samo jednim klikom, bez odlaska u Upravu, dobiju informaciju o tome šta se i gde se može graditi. Na ovaj način unaprijediće se upravljanje imovinom u Bijelom Polju”, saopštio je danas potpredsjednik bjelopoljske URE i kandidat za odbornika sa liste dr Dritan Abazović – Može Bijelo Polje – Može Crna Gora Edin Hodžić.

Debata u susret lokalnim izborima 23. oktobra, održana je na Parlamentarnom kanalu, a izborne programe predstavili su predstavnici lista  koje učestvuju na  izborima u Bijelom Polju. Evo, šta su tom prilikom građankama i građanima Bijelog Polja poručili predstavnici izbornih lista.

„Građanski pokret URA nakon što postane vlast u Bijelom Polju napraviće novi park i igralište. Pored toga, spremni smo za veliki projekat osposobljavanja toplane u stambenom dijelu naselja Rasadnik, čime bi se stvorili uslovi da se površina između zgrada pretvori u funkcionalan prostor, što bi za više od 200 stanova bio element koji podiže kvalitet života. To će biti jedan od značajnih projekata koje planiramo ostvariti, za koji su Vlada Crne Gore i njen premijer Dritan Abazović spremni da uloži 1 milion eura“, saopštila je nositeljka liste bjelopoljske URE „Može Bijelo Polje, može Crna Gora“ Suada Zoronjić.

Kako je kazala, adekvatnim planiranjem sadržaja u toj budućoj javnoj zelenoj površini omogućio bi se kvalitetniji prostor, čistiji vazduh, a u zimskim mjesecima civilizovaniji i lakši način života, naročito za stariju populaciju Bijelog Polja.  

„Naš cilj je da na najbolji način uskladimo realizaciju projekata sa stvarnim potrebama građana (urbani mobilijar, cvijećnjak, začinsko bilje)“, navela je, između ostalog, Zoronjić.

 

 

MEDIJSKI TIM URA

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da je njihov Analitički tim, nakon detaljnog pregleda zbirnih izbornih lista, utvrdio da su opštinske izborne komisije (OIK) u Kolašinu, Žabljaku, Bijelom Polju, Plužinama i Baru nezakonito proglasile čak 13 izbornih lista. OIK koje su do sada objavile zbirne liste, a koje su u skladu sa zakonom su, kako su saopštili, Budva i Tivat.

U Astani je danas počela nova runda pregovora o Siriji, a na dnevnom redu će biti zabrinjavajuća humanitarna situaciji u toj ratom zahvaćenoj zemlji, saopštile su kazahstanske vlasti. Pregovori u Kazahstanu odnose se prije svega na vojna i tehnička pitanja i odvijaju se paralelno s pregovorima u evropskom sjedištu UN, u Ženevi.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na konferenciji Vlade i Hrvatske narodne banke (HNB) "Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj" govorio je o strateškim smjernicama, koristima i troškovima uvođenja eura.

Jedna firma u Moskvi omogućava zainteresovanima da na dva sata iznajme prizemljeni avion za 14.000 rubalja (nešto više od 200 eura), a uz doplatu je moguće dobiti i cio tim za uljepšavanje, kao i profesionalnog fotografa koji će osigurati da izgledate kao putnik prve klase na Instagramu. 

Jesen uvijek dovodimo u vezu s melanholijom, pa i depresijom. Sve manje sunčanih sati, hladan vjetar, oblaci, kiša, i ranije pada mrak. Sve to utiče na raspoloženje, ali ako drugačije postavite stvari, onda i u jeseni možete da uživate.

Kantautor Đorđe Balađević predstavio je na Sajmu knjiga u Beogradu, svoje novo djelo “Kalendar mog djetinjstva”.

U pitanju je prvi dio knjige, koji obuhvata šest kalendarskih mjeseci, počevši od februara, a drugi dio – od jula do januara naći će se pred čitaocima za godinu dana. Svaki mjesec govori o po nekom od najupečatljivijih događaja iz djetinjstva.

This article deliberately archived as an example.

As with previous releases, Joomla! provides a unified and easy-to-use framework for delivering content for Web sites of all kinds. To support the changing nature of the Internet and emerging Web technologies, Joomla! required substantial restructuring of its core functionality and we also used this effort to simplify many challenges within the current user interface. Joomla! 1.5 has many new features.

In Joomla! 1.5, you''ll notice:

  • Substantially improved usability, manageability, and scalability far beyond the original Mambo foundations
  • Expanded accessibility to support internationalisation, double-byte characters and right-to-left support for Arabic, Farsi, and Hebrew languages among others
  • Extended integration of external applications through Web services
  • Enhanced content delivery, template and presentation capabilities to support accessibility standards and content delivery to any destination
  • A more sustainable and flexible framework for Component and Extension developers
  • Backward compatibility with previous releases of Components, Templates, Modules, and other Extensions