U petak 05. oktobra KUL karavan u Bijelom Polju

KUL Karavan, namijenjen mladim ljudima sa sjevera Crne Gore biće organizovan i u Bijelom Polju, u petak petog oktobra, u galeriji Centra za kulturu, sa početkom u 18 časova.

Kolektivnu izložbu fotografija čine autorske fotografije mladih ljudi sa sjevera koje će u Bijelom Polju dodatno obogatiti i radovi mladih i talentovanih likovnih umjetnika, kao i graffiti nastali u okviru festivala umjetnosti Centrum u Mojkovcu.

U muzičkom dijelu publika će imati priliku da čuje talentovane učenike muzičke škole u Bijelom Polju: Adrijana Štulića i Milicu Rabrenović, Saru Kurgaš na gitari i Milicu Đurović na violini. Pored njih, nastupiće i mladi hip-hoperi: Prefix iz Bijelog Polja, Stato iz Mojkovca i  Arko iz Rožaja,  kao i izuzetno talentovana solistkinja Olivera Bijelić iz Mojkovca u pratnji Instrumentalnog sastava iz Mojkovca i elektronska grupa Lucky Strike iz Mojkovca. 

Posjetioci će takođe imati priliku da pogledaju kratke filmove „Tunel“,“Mreža“ i „Između krajnosti“ koji su proizašli iz škole filma „Super 8“ a za koje scenario, režiju i glumu potpisuju bivši i sadašnji đaci srednje škole „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca u sklopu projekta NVO TNT.

Izvor: Centar za djelatnosti kulture