III Internacionalni likovni susreti "Slikari Lazovići" od 19. avgusta

III Internacionalni likovni susreti "Slikari Lazovići", koje organizuje JU Muzej Bijelo Polje, počinju 19. i trajaće do 24. avgusta.

Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 10 umjetnika iz zemalja bivše SFRJ, a manifestacija će svečano biti otvorena u 19 časova, u dvorištu Muzeja, saopštio je ranije za Radio Bijelo Polje direktor ove ustanove, Željko Raičević.

U okviru svečanog otvaranja III Internacionalnih likovnih susreta "Slikari Lazovići", kako je najavio Raičević, održaće se i izložba radova nastalih tokom prve kolonije.

Učešće na ovogodišnoj likovnoj smotri potvrdili su Maja Ćuk, Danilo Vuković, Emir Osmić, Boris Hodak, Naod Zorić, Marija Vemić Abramović, Aleksandar Ostojić, Luka Joksimović, Eldin Suljević, kao i Milan Jovović.

“Oni će tokom tih dana trajanja manifestacije stvarati pod vedrim nebom i to na više lokacija, od dvorišta Muzeja, gradskog parka, parka Rista Ratkovića, a planirali smo i da obiđemo neke od značajnijih lokaliteta, poput Đalovića pećine i planine Bjelasice. Na taj način ćemo i promovisati prirodne ljepote Bijelog Polja, kojima i treba da se ponosimo”, naveo je direktor Muzeja Bijelo Polje.

Generalni pokrovitelji III Internacionalnih likovnih susreta "Slikari Lazovići" su porodica Lazović i Opština Bijelo Polje.