“Dobre knjige, dobri prijatelji” 23. aprila u JU Ratkovićeve večeri poezije

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. aprila, JU Ratkovićeve večeri poezije u saradnji sa NVU Klub kulture, Omladinskim klubom - Bijelo Polje i Romskim klubom kulture prirediće sjutra kulturno-umjetnički program “Dobre knjige, dobri prijatelji”.

Kao i prethodnih godina, i ove godine u dvorištu Kuće Rista Ratkovića biće organizovan raznovrstan program u slavu jednog od najvećih čovjekovih izuma - pisane riječi.

“Danom knjige je proglašen datum rođenja i smrti mnogih poznatih pisaca. Najčešće se napominje da je 23. april dan smrti dva velikana književnosti, Migela de Servantesa (po gregorijanskom kalendaru) i Vilijama Šekspira, koji je istog datuma i rođen (po julijanskom kalendaru).U to ime mi danas slavimo knjigu i čitanje. Jer, knjiga je najveći izvor informacija, znanja i ideja. Knjigama se prenose poruke kroz prostor i vrijeme, a one najvrednije povezuju veliki broj generacija širom svijeta. Tim povodom je odlučeno da se proslavlja Svjetski dan knjige i autorskih prava u cilju odavanja priznanja magičnim riječima koje su nas obogatile ali i u cilju podsticanja na čitanje svih slojeva društva, a naročito mladih”, saopštili su iz JU Ratkovićeve večeri poezije.