Koncert klavirskog dua Muratagić, 20. septembra, u 20 časova u Centra za kulturu

Koncert klavirskog dua Muratagić održaće se u petak, 20. septembra, u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 20h. 

Klavirski duo Muratagić je osnovan 1998.godine. Tokom školovanja učestvovale su na brojnim takmičenjima u zemlji i regionu, kako solo tako i u duu i osvajale su mnogobrojne nagrade. Učestvovale su na prestižnom internacionalnom muzičkom festivalu “Nei suoni dei luoghi” u Italiji, 2011. i 2012. godine. Zapažene nastupe imale su 2013. godine u okviru ciklusa “Mladi crnogorski pijanisti”, 2014. god. u okviru “Dana frankofonije” u Crnoj Gori, kao i 2015. god. na EXPO-u u Milanu. Imale su i brojna gostovanja u Turskoj, Hrvatskoj, Albaniji, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Njihov repertoar je sveobuhvatan, od baroka do savremene muzike. Angažovane su kao profesori klavira i kamerne muzike u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici. 

Za njihov duo su specijalno napisana djela od strane eminentnih kompozitora sa ovih prostora (S. Gačević, A. Perunović, V. Maraš, S. Drakulić, D. Golemović, B. Čulić).
 
Ana Muratagić Barbul i Ida Muratagić osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekle su u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi profesorice Diane Damjanović. Muzičku akademiju na Cetinju, studije klavira, upisale su 2006.godine u klasama profesora S. Bogino, V. Ogarkov i B. Martinović. Specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike, 2009. godine u klasi profesora Č. Nikolića, u čijoj su klasi magistrirale 2013. godine.