White Field Jazz festival 5. i 6. jula na gradskom trgu u Bijelom Polju

Javna ustanova „Ratkovićeve večeri poezije“, uz finansjisku podršku Opštine Bijelo Polje, ove godine će organizovati trinaesto izdanje White Field Jazz festival 5. i 6. jula na gradskom trgu u Bijelom Polju, na kojem će se kao specijalni gost pojaviti legendarna rok grupa Atomsko sklonište.

Organizatori najavljuju da će to biti najbolja kulturna ponuda do sada, gdje će pored muzičkog programa biti priređeno mnoštvo pratećih sadržaja  - promocije knjiga, javne debate, izložbe, te da će to biti pravi umjetnički raj u kulturnoj prijestonici sjevera Crne Gore.

“Ove godine održava se 13. White Field jazz festival, a publici će se prve festivalske večeri predstaviti Akustična terapija, Sara i Šule Jovović kvartet, etno džez orkestar EJO i za kraj večeri Tanja Jovićević i Oktobar 1864. Glavne zvijezde programa su gosti iz Hrvatske – Atomsko sklonište, koji nastupaju drugog dana festivala, 6. Jula, i koji će nas vratiti u vrijeme jugoslovenskog jedinstva i kvalitetne muzičke produkcije na ovim prostorima. Osim Atomskog skloništa, druge večeri nastupiće Bojan i Miloš duo (violina – gitara), Youth Guitar trio i Miško Plavi”, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno,u okviru pratećeg programa,  u petak, 5. jula, održaće se promocija knjige književnice Tanje Bakić „Brajan Džons i njegov vend“, a zakazano je i otvaranje izložbe slika  ukrajinske umjetnice Gane Krivolam.

U subotu, 6. Jula, održava se i javna debata na temu „Afirmacija mladih umjetnika i destinacija", a biće biti predstavljena  i monografija o White Field jazz festivalu, autora Kemala Musića, direktora Javne ustanove „Ratkovićeve večeri poezije“.

Podsjećamo, cilj organizovanja White Field Jazz festivala u Bijelom Polju je afirmacija i promocija visoke kulture kvalitetnom džez muzikom, promocija turističkih i kulturnih potencijala Bijelog Polja i Crne Gore, izgradnja imidža i destinacije, te izgradnja muzičkog ukusa stanovništva, saopštili su organizatori.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE