Pjesnici se družili sa najmlađim ljubiteljima poezije

Susret sa velikim pjesnicima najljepši je početak nove školske godine, a upravo su tako prve školske dane proveli i učenici osnovnih škola “Dušan Korać”,  “Risto Ratković” i “Vladislav Sl. Ribnikar”.

Najmlađi ljubitelji književnosti uživali su danas u stihovima sjanih pjesnika, koji su im govorili o poeziji, stvaranju i umjetnosti.

Djeca su najiskrenija publika, a današnji susret sa njima čak i za mladog pisca Aleksandra Obradovića bio je sjajn doživaljaj.

“Drago mi je da sam po prvi put tokom Ratkovićevih večeri poezije u ovoj ulozi i zaista mi je drago što sam se danas družio sa djecom. Upravo sam i ja zahvaljujući ovoj manifetsaciji upoznao sjajne književnike, koji su dolazili iz godine u godine. Svaki  taj susret sa njima na mene je ostavljao jak utisak, prvo na mene kao dječaka, a kasnije i zrelu ličnost i zato sam danas osjećao veliku odgovronost što se ja nalazim sa te druge strane. Nadam se da sam uspio da im prenesem ljubav prema knjizi i da je bar neko od njih poželio da postane književnik”, kazao je Obradović i poželio im da mnogo maštaju i čitaju.

Poezija oplemenjuje dušu, a svakim pročitanim ili napisanim stihom izgrađujemo svoju ličnost, poručio je danas djeci pjesnik iz Bijelog Polja, Munib Sijarić.  

“Djeci treba mnogo govoriti o važnosti i ljepoti stvaranja i kreativnog izražavanja, jer samo pisanjem i čitanjem mogu izgraditi osjećaje i smisao za ljepotu”, istakao je Sijarić i poručio osnovcima da hrabro i ponosnao koračaju kroz život i da budu čestiti i pošteni ljudi.

Pored Aleksanda Obradovića i Muniba Siraića, svoje stihove su danas djeci kazivali i Slobodan Zoran Obradović, Blaga Žurić, Velimir Rulević i Bešir Ljušković, a osmijehe na licu djeci je izmamio i voditelj programa Dragiša Simović.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE