Odličan nastup atletičara Jedinstva na 6. Mitingu budućih šampiona u Beogradu

Atletičari bjelopoljskog Jedinstva ostvarili su veliki uspjeh na 6. Mitingu budućih šampiona, održanom juče u Beogradu, u organizaciji AK “Partizan”.

Risto Drobnjak bio je drugi u seniorskoj konkurenciji u bacanju kugle i tako je došao do srebrne medalje, sa rezultatom 17,94, odmah iza Mesuda Pezer, inače finaliste svjetskih prvenstava.

Haris Adrović prvak je ovog  mitinga u bacanju kugle u kategoriji mlađih junior. On je do pobjedničkog pehara  i zlatne medalje došao sa rezultatom 15,15m.

Velika nada crnogorske atletike, Bjelopoljka Amra Hubanić, osvojila je dvije medalje i postavile nove državne rekorde u kategoriji mlađih pionirki. U trci na 200 metara bila je druga (27,63), dok je u trci na 60m stigla treća do cilja.

Na 6. Mitingu budućih šampiona, koji je okupio 1200 takmičara iz 80 klubova, nastupili su i Enes Erović na 300m i Mina Durović u skoku u dalj. Oboje su se takmičili u kategoriji starijij pionira i ostvarili su nove lične rekorde, ali nijesu osvojili neku od medalja.

Bjelopoljski atletičari danas će nastupiti na novogodišnjem atletskom mitingu, koji organizuje AK Crvena Zvezda, a i na ovom takmičenju predvodiće ih treneri Osman Erović i Brano Maslovarić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK Jedinstvo