Bjelopoljski vatrogasci angažovani na dostavljanju pijaće vode, pomoć ponudili i kolegama na primorju

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, pored redovnih aktivnosti usmjerenih na zaštitu od požara, angažovani su i na dostavljanju  vode za piće, saopštio je rukovodilac bjelopoljske službe, Milonja Rakonjac.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Rakonjac je istakao da su samo u poslednjih deset dana bjelopoljski vatrogasci isporučili 48 cistjerni.

“Ove godine je posebno izražen problem nedostatka pijaće vode, pa smo u julu dostavili 113, a tokom prvih deset dana avgusta 48 cistjerni. I pored redovnih aktivnosti, trudimo se da izađemo u susret svim sugrađanima, zato i apelujemo na njih da budu strpljvi, jer će voda svima biti dostavljena”, kazao je rukovodilac Službe zaštite i spašavanja.

Rakonjac je napomenuo da mjesne zajednice zahtjev za isporuku vode dostavljaju Opštini, te da vatrogasna služba djeluje po nalogu lokalne samouprave.

“U ovoj godini smo ukupno dostavili 233 cistjerne vode, uvijek smo u službi građana i spremni smo da odgovorimo na sve njihove zahtjeve”, rekao je on.

Napomenuo je i da je bjelopoljska Služba zaštite i spašavanja na raspologanju i kolegama sa primorja, te će, u slučaju potrebe, uputiti i svoja vozila i ljudstvo, kako bi im pomogli u gašenju požara.

“Mi smo imali manjih šumskih požara, a u komunikaciji smo sa svim kolegama i spremni smo da i njima izađemo u susret, ako bude bilo potrebe”, poručio je Rakonjac.

Podsjetio je da su u periodu od 1. janura do 10. avgusta bjelopoljski vatrogasci lokalizovali 510 požara.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP