Pokrenuli postupke povodom pružanja usluga političkim subjektima

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) je po službenoj dužnosti pokrenula 83 postupka u cilju prikupljanja informacija i utvrđivanja činjenica koje se odnose na pružene usluge političkim subjektima u izbornoj kampanji.

Iz ASK-a su kazali da je pokrenuto i 14 postupaka po podnijetim prigovorima koji se, između ostalih, odnose i na subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja.

"ASK sprovodi monitoring predizbornih aktivnosti i kontroliše troškove svih aktivnosti političkih subjekata, u okviru čega prikuplja i podatke o njihovom oglašavanju na različitim platformama, bilbordima, internet stranicama, elektronskim i štampanim medijima”, navodi se u saopštenju. Agencija, kako se dodaje, analizira sve prikupljene podatke o pruženim uslugama političkim subjektima tokom izborne kampanje.

“Kad su u pitanju aktivnosti političkih subjekata, Agencija je po službenoj dužnosti pokrenula 83 postupka u cilju prikupljanja informacija i utvrđivanja činjenica koje se odnose na pružene usluge političkim subjektima u izbornoj kampanji”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će o svim sprovedenim postupcima i rezultatima sprovedenih postupaka Agencija blagovremeno obavijestiti javnost.

 

Izvor: RTCG