Za efikasno gubljenje kilograma jedite orašaste plodove i kokice

Užine, odnosno vrijeme u kojem među obrocima samo usput “grickamo” nešto, vjerovatno su najveći neprijatelji pri gubljenju težine, svakome od nas.

Problem je u tome, što u periodu između dva obroka, najčešće posegnemo za nezdravim grickalicama, ali ako bismo tu naviku promijenili i kao užinu uključili zdrave, male obroke, možda bismo još efikasnije gubili na težini, jer bi ubrzali metabolizam, kroz režim ishrane koji se sastoji od pet manjih obroka.

Evo nekoliko savjeta za zdrave grickalice, koje mogu biti idealna užina, ako želite da smršate:

Miks orašastih plodova

Napravite miks od badema, oraha, indijskog oraha, lješnika i pečenog kikirikija, kojem ćete dodati i malo suhog voća. Pojedite šačicu ovih namirnica i bićete siti do ručka, ali ne pretjerujte, jer iako spada u zdravu užinu, koštunjavo voće je veoma kalorično.

Prirodni voćni jogurt

Umjesto da kupite voćni jogurt prepun šećera, ubacite u jogurt svježe voće i izmiješajte, kako biste dobili puniji ukus voća, a izbjegli vještačke zaslađivače.

Jaje i tost

Ova upola manja porcija doručka, biće idealna užina, ako ste veoma gladni i potrebno vam je nešto što će vas držati sitim do ručka. Na vama je da odlučite da li ćete pojesti kuhano ili pečeno jaje uz parče tost hljeba, ali bitno je da pojedete samo jedno jaje, jer se ipak radi o međuobroku, koji bi količinski trebalo da bude manja porcija od regularnog doručka.

Kokice

Kokice su idealna užina koja ne goji. Uz to, možete koristiti razne začine, kako biste dobili zanimljiviji ukus svojih homemade kokica.

Izvor: CdM