Bjelopoljska publika pažljivo ispratila predstavu Žena koja je skuvala svog muža

Predstava Žena koja je skuvala svog muža, u izvršnoj produkciji Korifej teatra iz Kolašina, a u koprodukciji Centra za kulturu Kolašin, izvedena je večeras u Domu kulture.

Komad je rađen po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, u prevodu Đorđa Krivokapića, dok ju je režirao tročlani glumački kolektiv, Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić.

Glumica Đurić za Radio Bijelo Polje je kazala da su se sa ovim ulogama pripremali godinu, odnosno intenzivno mjesec. Ističe da nije bilo teško spremati se jer su sami režirali scenu.

“Pripremati se u jednom prostoru, a realizovati u drugom sa dosta scena, nije uvijek lako. Ovoga puta jako dobro smo se snašli, a i publika, koja je drugačije reagovala u odnosu na tri prethodna izvođenja ovog komada, dala nam je vjetar u leđa i potvrdnu informaciju da smo  se uspješno predstavili večeras”, poručila je Đurić, dodajući da joj druženje po treći put sa Bjelopoljcima jako prija.

Djelo Žena koja je skuvala svog muža je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice.

Žensko pitanje se pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.

Korifej teatar ovim projektom, koji je sufinansirala Opština Kolašin, nastavlja sa svojom profesionalnom produkcijom.

Glumica Đurić je za subotu najavila gostovanje u Tivtu sa ovom predstavom, a nakon primorja, i u Kolašinu.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE