Objavljena antologija naučne fantastike i horora „Regia Fantastica 4”

Antologija naučne fantastike i horora „Regia Fantastica 4”, čiji je urednik Tihomir Jovanović, objavljena je u izdanju beogradskog Udruženja „Fanovi naučne fantastike Sci&Fi“.

Od rođenja britanskog autora kriminalističkih romana Artura Konana Dojla prošlo je 160 godina, pa su u tu čast najbolji pisci fantastike s prostora bivše Jugoslavije, koje je okupio urednik Tihomir Jovanović, pisali su za četvrtu knjigu antologije naučne fantastike i horora "Regia fantastica".

I ovoga puta “Regia fantastica” je okupila značajna imena regionalne SF scene, a kako je za Radio Bijelo Polje saopštio urednik Tihomir Jovanović, u zbirci su se našle priče  30 autora i u dodatku dva eseja, kao i dvije priče prvi put prevedene.

“Tema o liku i djelima Artura Konana Dojla, kao i o njegovim junacima u fantastičnom okruženju - Šerloku Holmsu i  profesoru Čelendžeru, zaista je bila inspirativna za pisce fantatsike, tako da je pristigao veliki broj priča. Najviše ih je, kao i do sada, bilo iz Srbije i Hrvatske, a imamo i četiri autora iz Bosne i Hercegovine, tri iz Makeodnije, kao i po dva iz Crne Gore i Slovenije”, kazao je Jovanović.

On je napomenuo da se u zborniku „Regia Fantastica 4” našla i priča Artura Konana Dojla, kome je I posvećeno ovo izdanje, kao i dva eseja o njegovom životu i djelu.

Jovanović je najavio da će se prva zvanična promocija zbornika „Regia Fantastica 4” održati za nekih desetak dana u Beogradu.

“Okupićemo autore priča i ljubitelje fantastike, vjerujem da će to biti jako lijepo družnje, a uz zbornik  „Regia Fantastica 4” prisutni će dobiti i jedan naš SF portal sa romanom Dojla”, kazao je Jovanović.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP, fb Tihomir Jovanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE